Topp 5 SEO-feil blant webredaktører

SEO-feil blant webredaktører
Kim nygaard

Kim nygaard

SEO-feil blant webredaktørerHer er de 5 vanligste feilene som webredaktører gjør innen SEO, i følge Google selv.

De 5 SEO-områdene du har mest å hente på ved å gjøre ting riktig er mindre avansert enn du kanskje skulle tro. I en av de mange videoen fra Matt Cutts i Google forteller han hva søkemotorgiganten selv anser som de vanligste feilene webredaktører gjør. Jeg har oppsummert feilene her, og lagt til noen kommentarer.

Les også: 5 SEO-tips til bloggere

Dette er de 5 SEO-verstingene i følge Google:

  1.  Websiden er gjort utilgjengelig for Google

Websiden indekseres ikke fordi det ikke er mulig for Google å crawle siden. Enten er det feilaktig lagt inn en ”no-index” kode på hele eller deler av nettstedet, som rett og slett ber søkerobotene om å holde seg unna innholdet ditt, eller innholdet er så godt gjemt at søkerroboten ikke klarer å finne det. Du bør ta en teknisk sjekk med jevne mellomrom for å forsikre deg om at alt viktig innhold faktisk kan indekseres.

  1. Bruker ikke riktig ord på websiden

Å bli synlig Google handler om å kunne besvare det folk søker etter. Da må du bruke de samme ordene som folk flest bruker når de søker i Google, på jakt etter det du kan tilby eller skriver om. Tilbyr du for eksempel forbrukslån, må du kalle det nettopp det – og ikke privatlån – som ingen Googler når de er på jakt etter raske penger. Gjør en søkeordsanalyse for å finne ut hvilke søkeord du bør bruke.

  1. Bruker ikke nok tekst på websiden

Google leser bare tekst og følger lenker. Skriv det du vil si, og husk å legge inn alt-tag og bildetekst på bilder og video. Driver du restaurant, ikke legg ut menyen i en pdf, som nesten alle restauranter av uvitenhet gjør. Skriv menyen som ”plain text” – så det er enklere for søkemotorene å lese den. Og hold deg for all del unna flash!

  1. For mye fokus på å bygge lenker

Tidligere var det om å gjøre å ha flest mulig eksterne lenker inn til nettsiden sin, og alle lenker var en ”stemme” på at din side var bra. Gode og relevante lenker er fortsatt viktig, men i stedet for å tenke tradisjonell lenkebygging så fokuser på å lage så godt innhold at folk faktisk har lyst til å dele innholdet ditt og lenke til deg.

Les også: Fotballfrue risikerer straff fra Google

  1. Har ikke lagt inn titletag og metadescriptions på viktige sider

Titletaggen er det viktigste SEO-elementet på en side. Den skal oppsummere hva innholdet på siden handler om, og blir ofte overskriften din i søkeresultatet hos Google. Metadescription er ”annonseteksten” din i det organiske søkeresultatet. Selv om den ikke har noen direkte påvirkning på rangering, har den alt å si for om noen gidder å klikke seg fra Google og inn på websiden din. Alle viktige sider bør ha en unik title og metadescription.

Her kan du se Matt Cutts fra Google selv forklare de 5 SEO-områdene der webredaktører gjør mest feil:

Del dette innlegget

Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter