Google bytter ikke navn

Ny Google-logo
Kim nygaard

Kim nygaard

Flere medier melder at Google skal skifte navn, men det er ikke helt riktig. De starter et eierselskap som heter Alphabet – for å få bedre albuerom. Vi tror denne endringen er positiv for alle som jobber mot Google som søkemotor med tilhørende tjenester.

Google meldte mandag kveld at de etablerer et nytt selskap ved navn Alphabet, med Larry Page som CEO og Sergey Brin som President. Etter planen skal ikke Alphabet være noe mer enn et selskapsnavn, et eierselskap, og Google vil bli et av datterselskapene. Ny sjef for Google blir Sundar Pichai. Han har vært produkt- og ingeniørsjef for Googles internettjenester siden oktober i fjor.

Vi kommer altså til å ”google” i fremtiden også, og ikke ”alphabete”. 

Google bytter ikke navn

De fleste tenker søkemotor når de hører Google, men et av verdens største teknologiselskaper er så mye mer enn det. YouTube, Gmail, Google Maps, Chrome og Play er bare noen av de andre tjenestene vi alle godt kjenner til. I tillegg kommer alt det andre Google, eller snart Alphabet, driver med – som selvkjørende biler og kontaktlinser som måler helsetilstanden din, droner og forskningsprosjekter, for å nevne noe. Det er disse ”litt på siden aktivitetene” som Alphabet skal ta seg av, mens Google i større grad blir rendyrket som et rent internettselskap.

Les også: Google har fått ny logo

Hva betyr denne endringen?

Alphabet vil gi Page og Brin rom for nye startups, da selskapet også vil eie gründernes «X Lab», som starter opp nye prosjekter som droneleveransetjenesten Wing og investeringsvirksomheten Ventures og Capital, skriver Larry Page i en bloggpost. Jan Grønbech, Norges Googlesjef, har tidligere gitt oss innblikk i disse spennende prosjektene på konferansen Digital Performance.

Vi i iProspect er positive til endringen, og håper på bedre og mer stabile Google-tjenester fremover som et resultat av dette. Det er en kjensgjerning at flere av Googles tjenester er halvferdige og ustabile når de lanseres på det europeiske markedet. Et eksempel på dette er Google MyBusiness (tidligere Local), som i mange år har vært vanskelig å tilpasse det norske markedet. En rendyrkning av Google som søkemotor med tilhørende tjenester vil forhåpentligvis gi oss mer gjennomarbeidede løsninger i fremtiden, både for byrå og annonsør.

PS! Fant du “påsekegget” Google har gjemt i bloggposten sin? I et av punktumene finnes en lenke… God jakt!

Bloggposten er opprinnelig skrevet for iProspect i samarbeid med Agnete Pedersen.

Del dette innlegget