Facebook Instant Articles

Kim nygaard

Kim nygaard

I februar meldte Facebook at Instant Articles blir tilgjengelig i Norge før sommeren. Det byr på spennende muligheter innenfor content marketing.

Instant Articles er en ny måte å distribuere innhold på via Facebook, som gjør at brukere kan lese saker de finner direkte på det sosiale nettverket – uten å forlate det. Når du i dag klikker på en artikkel noen har delt via Facebook, blir du i praksis videresendt inn til det nettstedet artikkelen ligger på.

Med Instant Articles leses innholdet direkte i Facebook hvis du bruker mobil. Brukeropplevelsen blir mer sømløs, formatet lekkert og innholdet er perfekt tilpasset mobil og lastes mye  raskere. Fra andre enheter enn mobil, blir du videresendt til avsenders nettsted, som i dag.

Dagbladet tester Instant Articles i Norge

Våren 2015 ble tjenesten lansert i USA, og nyhetsformidlere som The New York Times, The Guardian og The Washington Post har tatt det i bruk. I Norge er enkelte medier noe avventende, men Dagbladet har alt inngått en test-avtale med Facebook og publiserer nå sitt debattstoff via løsningen på mobil. På sikt vil trolig alle kunne benytte Instant Articles, skriver det The Wall Street Journal.

Større makt for Facebook – men bedre brukeropplevelse

Skepsisen enkelte uttrykker går i særlig grad ut på at innholdet flyttes ut fra egne plattformer, og direkte inn på Facebook. Dette gir mindre trafikk inn til egne kanaler, og gir Facebook enda mer makt.

Settes imidlertid brukeropplevelsen først, oppleves Instant Articles som en gavepakke.

Denne bloggposten er opprinnelig skrevet for Metro Branding

 

Del dette innlegget

Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter