Få mer ut av markedsbudsjettet med SEO

Få mer ut av markedsbudsjettet med SEO
Kim nygaard

Kim nygaard

For noen bedriftsledere fremstår søkemotoroptimalisering (SEO) fremdeles som noe ullent, teknisk og vanskelig som de ikke vil bruke tid og krefter på. Det kan koste dem dyrt.

Å ikke se verdien av god synlighet i Google virker uforståelig for de fleste som jobber med markedsføring. Allikevel er søkemotoroptimalisering et område en del toppledere fremdeles ikke tar skikkelig på alvor, selv i 2015. Selv hadde jeg som bedriftsleder aldri tillat å bruke en eneste krone på pushmarkedsføring før jeg var sikker på at produktene eller tjenestene firmaet mitt tilbød var synlig i Google. Hva er vitsen å markedsføre noe som folk flest ikke finner? For folk flest bruker Google.

Se hele bildet

De som ikke forstår verdien av SEO ender gjerne opp med en markedsmiks som i all hovedsak baserer seg på pushaktiviteter. At TV, radio, print, bannerannonser, epostutsendelser etc kan fungere bra, det er det ingen tvil om. Men skal du få full uttelling for TV-reklamen din, og andre pushaktiviteter, må du også investere i SEO. Det er ikke snakk om enten eller, men både og.

Ikke kast penger ut av vinduet

En pushaktivitet alene kan så klart føre til konvertering. Trenger du ny vaskemaskin, og ser en TV-reklame med et tilsynelatende godt tilbud, kan det selvsagt føre til at du drar til butikken ved første anledning og kjøper produktet for å unngå at skittentøyet hoper seg opp. Men i mange tilfeller fører imidlertid en TV-reklame (eller annen pushaktivitet) til at potensielle kunder griper etter mobilen eller nettbrettet og søker etter produktet. Hvem som var avsender av den opprinnelige reklamen blir plutselig helt irrelevant, når andre tilbydere av det samme produktet rangerer høyere enn deg i Google. Lojale forbrukere er som kjent en utdøende rase, og det er de 3 øverste organiske (ikke betalte) oppføringene i Google som får 55 % av trafikken. Færre enn 10 % klikker seg videre til side 2 i Google. Er du ikke på førstesiden, når noen søker det du kan tilby, har du med andre ord tapt. Hvorfor risikere det, og kaste markedskroner ut av vinduet?

Kjent taktikk å utnytte andres uvitenhet om SEM

Det er en kjent taktikk blant mindre aktører og utnytte kjølevannet av interest-fasen som de store flaggskipene i bransjen skaper. Når markedslederne dundrer på med TV, radio og print for millioner av kroner, sørger de små for å optimalisere digitalt, og høste trafikken fra søkene i Google som de store har skapt. Gjerne med en kombinasjon av søkemotoroptimalisering og søkemotorannonsering. Snakk om å ta ROI-innersvingen på dine største konkurrenter!

SEO er mer enn godt innhold

Det er en utbredt myte at SEO bare handler om å lage bra innhold. Så skal ting liksom skje helt av seg selv, og du raser oppover i søkeresultatet. Det er selvsagt ikke tilfelle. Bra innhold er en forutsetning for å lykkes med SEO, men det handler om mye mer enn det. Hvordan du presenterer innholdet ditt, hvordan nettsiden din tar i mot søkerobotene når de crawler siden din – og å avdekke hva kundene dine faktisk søker etter for å finne det du tilbyr – er også svært viktige faktorer for å lykkes med SEO. Ingen ting skjer av seg selv. Å tro det er ganske naivt.

Taper kampen på oppløpet

Enten det er frykten for at SEO er noe ullent og vanskelig – eller misoppfatningen om at alt løser seg med content marketing alene – som fører til at overraskende mange ikke er synlig nok i søkemotorene er ikke godt å vite. Men en ting er sikkert. De som ikke tar SEO på alvor ender raskt opp sammen med haren som kappløp med skilpadden – og taper kampen på oppløpet.

Trenger du hjelp til en helhetlig merkevarestrategi – som også fører til digital synlighet – kan vi i Metro Branding hjelpe deg.

Bloggposten er opprinelig skrevet for Metro Branding.

Del dette innlegget

Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter