PPC og SEO i samme rapport

Kim nygaard

Kim nygaard

Google lanserte i august 2013 en rapport som samler data fra SEO og PPC på samme sted.

Ved å ta i bruk Googles nye ”Paid & Organic report” blir hverdagen enklere for alle som er opptatt av god synlighet i søkemotorene. På samme måte som du i rapporteringsverktøyet i AdWords kan se hvor ofte annonsene dine vises for potensielle kunder, og hvilke søkeord som trigger visningene, kan du nå i ”Paid & Organic report” se hvor ofte sider fra ditt nettsted vises i det organiske oppslaget – og hvilke søkeord som trigget visningen.

Dette hjelper deg å se hvordan betalt og ikke betalt sammen kan nå folk som søker online på en mer effektiv måte. Bruk det organiske resultatet til å identifisere nye potensielle og verdifulle søkeord, og se enkelt hvilke søkeord eller områder du faktisk ikke behøver å kjøpe.

Tidligere har Google holdt tall fra SEO og PPC godt adskilt, og bakgrunnen for at alt nå enkelt serveres i samme rapport skyldes nok ganske åpenbart at Google ser det sannsynlig at det totalt sett vil føre til at kundene vil investerer ytterligere i AdWords. På den annen side vil det enklere synliggjøre hvilke søkeord som er bortkastet å kjøpe, og kan hjelpe deg å spare penger, men allikevel forbedre synligheten totalt sett.

Rapporten oppdateres daglig og henter de organiske dataene fra Webmaster Tools. Du må altså knytte Webmaster Tools opp til AdWordskontoen din for å ta i bruk ”Paid & Organic report”.

 Se Googles egen beskrivelse av ”Paid & Organic report” og hvordan du setter den opp her.

Del dette innlegget

Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter